Laserskärning

Tillverkning med hög precision i alla typer av material.

En kostnadseffektiv lösning

Laserskärning är en mycket effektiv metod för tillverkning av olika plåtdetaljer, kontakta oss gärna för att se hur vi kan hjälpa dig. Vår fiberlaser på 6 kw kan skära i material upptill 25 mm tjocka. Skärbordet har en kapacitet på 3 x 1,5 meter, detta sätter gränsen på hur stora detaljer vi kan skära. Laserskärning lämpar sig bra för standard produktion men även för prototyptillverkning, då inga särskilda verktyg behövs. Vår laser ger fina detaljer med jämna snitt, detta minimerar kostnader för efterbearbetning. Därför väljer många laserskärning framför andra metoder som exempelvis plasmaskärning. 

Kvalitét i varje detalj

I vår verkstad har vi flera moderna maskiner som gör att vi kan tillverka detaljer på ett mycket snabbt och kostnadseffektivt sätt. Våra duktiga medarbetare hjälper dig med allt från idé till färdig produkt, helt enligt dina behov och förutsättningar. Vi hjälper dig även med målning av skurna detaljer. Genom att anlita Mälarlaser kan du känna dig trygg i att dina önskemål står i fokus. Oavsett om du beställer en stor eller liten serie ser vi till att leverera produkterna på avtalad tid. Alla våra medarbeteare på företaget arbetar mot samma mål – att leverera kvalitet snabbt.

Kostnad & leverans

Det finns många detaljer som påverkar priset för laserskärning. Har du en färdig idé och prototyp, eller behöver du hjälp med planeringsprocessen? Vilket material ska användas? Hur stor volym har du tänkt beställa? Hur ska produkterna levereras? Allt detta är aspekter som påverkar kostnaden. Tänk igenom vilka behov du har och ta kontakt med oss för offert.

Vi har olika lösningar för leverans, speciellt för dig i Stockholm, Västerås och Uppsala. ​​​Enstaka prototyper kan hämtas hos oss eller skickas med posten. Vid större volymer hittar vi en snabb och kostnadseffektiv lösning som passar bra för dig som kund.

Frågor & offert

Kontakta oss gärna om du har några frågor kring vår tillverkning eller önskar en offert.

Moderna maskiner

Effektiv laserskärning med fiber

Vår nya Fiberlaser skär både snabbare och med lägre förbrukning jämfört med C02 lasrar. Maskinen går att automatisera för effektiv tillverkning av större serie. 

Max tjocklek: 25 mm
Format: 3000x1500
Tolerans: ± 0,01 vid förfrågan

Vanliga frågor

Kostnaden beror på flera faktorer. För ett exakt pris skapar vi en offert. 

 

Leveranstiden är ungefär 1-2 veckor. Vi kan även tillverka detaljerna fortare vid förfrågan. 

För plaster och icke metaller rekommenderar vi vattenskärning.

Laserskärning är mer effektivt än exempelvis plasma skärning och kräver mindre bearbeting.

 

Svartplåt, rostfritt och aluminium kan vi skära upptill 25 mm. Mässing kan vi skära upptill 15 mm. Koppar kan vi skära upptill 12 mm. 

 

Vår laser klarar av både aluminium-zink och galvaniserad plåt. Dom rostfria egenskaper består då plåten självläker efter skärningen.